bästa medicinen

jag blev ganska redigt förkyld i söndags kväll, så mådde inte alltför bra i måndags när jag vaknade (därav att jag inte var i skolan, klasskamrater). var ju dock lite tvungen att åka till göteborg för att genrepa danserna jag skulle dansa upp på tisdagen på världskulturmuseet, så jag höll igång, mådde inte så bra, men det funkade. åt massa c-vitaminer, både brustabletter och apelsiner och grejer. 

imorse när jag kom till skolan kände jag mig inte heller så himla kry, men tänkte att jag kan la vara med och dansa lite ändå. så jag dansade lite (ytterst lite..) modernt, och sen kundejag inte låta bli att vara med och köra igenom boom boom pow-dansen ett par gånger och sedan mådde jag helt plötsligt relativt prima! sedan gick hela dagen, vi såg en grym dansföreställning på varbergs teater av anderssons dans, koreograf örjan andersson. vi körde lite mer boom boom pow och sedan modernt för lena på kvällen. och nu är jag i princip frisk. räknar man på det så var jag väl sjuk i ungefär två dagar allt som allt.

slutsats: dans är lätt bästa botemedlet mot sjukdom, gött va? och äta massa c-vitamin. och att intala sig själv att man inte är sjuk, för då är man inte det, jag lovar :)

vi hörs!
/tanya

Lena skrattar också

Här sitter jag nu, hemma i fotöljen, efter en lika rolig, fnissig och tuff skoldag som vanligt. Utslagen, dåsig och med pringles i hand. Pringles med dillsmak. Om Lena skulle se mig nu skulle hon kanske klaga över min dåliga hållning (nerhasad i en fotölj). Hon skulle förmodligen ha åsikter om att jag överhuvudtaget sitter i en stol, och över att jag inte orkar laga mat och istället grundar med chips inför kvällslektionen. Men vet ni? Det är nu man känner att livet hinner ikapp en. Det är nu allt vi tragglat under dagen faller på plats och gror. Och vet ni vad jag tror? För att rimma lite;

Jag tror att Lena är precis som oss (förlåt för mitt gramatiska fel!!!!), och egentligen inte alls någon boss.
Nej, jag tror att Lena vet precis hur vi mår, hon är sträng för att underlätta vägen vi går.
Lena är cool, lena är fräck, och kanske bakar hon just nu knäck.
-För att faktiskt göra precis vad vi gör; slappa, keka godis och känna sig mör.
Att vara mör, är något man bör. Att känna sig lat, borde vara vardagsmat.
Vila behövs när vi kroppen ska utveckla, finns risken att du glömmer detta bör du nu anteckna!
Ha en skön eftermiddag med godis och saft, så möts vi imorgon med massor av kraft!
 
/Johanna C


Livets väg.


Med vit klänning och blommor i håret sitter jag på klippans varma häll , där är jag fri och vacker. Havets bris smakar salt i gomen och solen ler mot mig. Jag ska snart dansa för alla jag känner och dem ska lysas upp av beundran. 

När det finns en förväntan utifrån på vad man ska göra med sitt liv, är det lätt att haka på.
Det är skönt att låta någon annan bestämma livets vägar, när ens egna ligger under snö. 

I bland blir livet inte som man tänkt sig, ganska ofta eller nästan alltid tar det en annan väg. En väg som kan vara obegriplig och svår, men i slutändan blir till det bästa.

Vägen som hälsovetare tog slut, istället skottades den igensnöade vägen upp och med mina nakna fötter skall jag där dansa i med och motgångar.


Camilla

helgens lärdom

detta upptäckte jag i helgen: det är inte bekvämt att gå i skor med 10 cm klack en hel kväll när man har ägnat veckan åt att stretcha och massera sina vadmuskler för att de ska vara minder spända. vad händer? det känns som att något har pressat ihop hela vadmuskeln från hälsenan ända upp till ovanför knäna. ingen extrem verk, men det kändes kan jag säga, och det var otroligt jobbigt att stå upp en längre stund. så nästa gång jag ska ut tror jag att jag skippar tio-centimeters-skorna. fatta hur mycket onödiga spänningar sådana måste skapa?!

Tråkigt måste jag säga. Mycket tråkigt. Jag älskar klackskor. :(

Vi hörs
/Tanya

Party i Kba at my place

Bonjour my ladies and boy!:)

Här har vi de gött i Evas lilla vardagsrum! Sjukt laddade för en grym utekväll i Kungsbacka! Hoppas ni alla har en kanonbra helg för det kommer vi ha :D Hoppas också att Johannas fot mår bra och väntar med spänning på en mer detaljerad förklaring på det där med droppet! Ladda nu för en ny dansvecka!

PussoKram Eva och B

Issa o Sandra hälsar!


En påminnelse till alla som dansar

Kom ihåg att aldrig sluta dansa! Synden kommer straffa er med detsamma. Jag har mött tydliga bevis för detta. Kanske väntar även oturen dig om du inte lägger dessa två varningar på minnet.

1. Om du inte orkar gå på kvällskursen en kväll lär du snart trampa på en glasbit.

2. Om du råkar vara "sjuk" en dag, för att hälsa på din pojkvän eller dylikt, lär det sluta med att du bjuds på en ambulansfärd och två påsar dropp.

Därför kära barn, STRUNTA ALRIG I EN DANSLEKTION!
/ Johanna C.

TGIF

Hello!

Ska strax bege mig till bussen som tar mig hem till E! Ikväll blir det middag och utgång! Wihoo! Jag önskar min kära och underbara klasskamrater en trevlig helg!! Vi ses på måndag dudes!
Pussokram// B

hola chicos

Lite info...
För er som inte var i skolan idag, eller för er som redan glömt ;p  kan jag meddela att det finns två datum att välja emellan för föreställningen In memoriam. Första är lördagen den 10/10 kl 18.00 och den andra är söndagen den 18/10 kl 18.00. Jag uppskattar om ni som vill gå tar med 50 kr i morogn fredag, så att jga kan ge det till Monica så fort som möjligt. (träffar inte henne varje dag och för att få biljetterna i tid så är det bra om vi löser detta så fort som möjligt :))

För övrig har jag precis kommit hem från en jazzklass:) är snart dags att hoppa ner under täcket och sova så att jag är utvilad inför morogndagen!


Sov gott alla dansprinsessor och dansprinsen//karolin



Historien om Zero to Heroes

Det hela började en dag där någon (vem?) hittade en disneyskiva i skolan som vi lyssnade lite på. Några av oss var lite överaktiva och dansade och skojade till, och så kommer låten "Zero to Hero" från Herkules, och som vi skrattade och dansade! Heda någon utanför klassen kommit in i det ögonblicket (eller Lena eller Sofia för den delen) så hade de nog inte trott att vi var riktigt kloka..! Men ja, sen blev det att vi alltid dansade och skojade till den låten, jag och Johanna (Carell) dansade omkring i evigheter hemma hos henne en kväll och letade upp texten till låten och sjöng och höll på. Mycket roligt :) Sedan gjorde vi en fin hoppövning till den med som man kan se i ett av de tidigare blogginläggen, iallafall jag skrattar lika mycket varje gång jag ser det, men det är väl rätt internt antar jag.. eh.

Men ja, så just Zero to Hero har väl följt oss de här första veckorna av någon anledning, och tänker man efter så är det ju just från zero to heroes som vi ska bli det här året - vi har kommit till Lena och Sofia utan att kunna dansa över huvud taget, känns det som, och vi utvecklas hur mycket som helst varje dag, tycker jag iallafall!

Så ja, det är väl ungefär historien om zero to heroes, eller vad säger ni, classmates? :)

Vi hörs
/ Tanya

090924

Hola!

Har precis fixat ett litet mellis och lyssnar på Mika, mm ljuvlig musik:P haha!
Idag var en härlig dag, en toppendag!! Wihoo! Den var mycket rolig, spännande och lärorik måste jag säga:) Vi började dagen med en moderklass, vi lärde oss en ny kombination, eller vi la till en del på en. Sen hade vi strech, hur skönt som helst var det idag. Vi har lite "skön"massage i slutet av lektionen som vårar danslärare kallar de:P efter de somnade jag nog en stund, hehe:P

Sorry klassen men jag kan inte fixa fika tills imorgon...Min kusin jobbar inte ikväll så de blir inga bullar:( om igen annan vill ta tag i de:P
Ha de bäst!
Pussokram// B

Hejsan

Här sitter jag och snörvlar och försöker läsa en sida i "Ballet and modern dance"-boken utan att helt dränka den i mitt snor, äckligt kan tyckas, och ja... Det är det också. Vill verkligen bli helt frisk nu, och jag vill att de andra tjejerna också ska bli det! Suger ju att inte kunna dansa på lektionerna! Idag hade vi ju tur som har en sån snäll dansfröken som lät oss ligga och dega och massakera varandras muskler hela dagen. Jag tror att alla i klassen tackar Sofia för det, även om det var lite smågnäll under just vad-och-pirriformis-massagen ^^

Nu ska jag sova så att jag är frisk som en nötkärna och kan skutta till skolan imorgon!
/jonna :]

Vi övar på våra hopp!

Hej alla där ute!!
Tänkte bjuda på ett litet videoklipp vi gjorde i klassen förra veckan. Jaa, vad ska man säga...vi övar på att hoppa! Haha, ENJOY!!:)

Pussokram//B

In memoriam

Hejsan hoppsan!

För er som var sjuka idag, Sofia, Mathilda, Jonna och Tove, (har jag glömt någon?) så har jag möjlighet att skaffa biljetter till dansföreställningen In memoriam:) priset är 50kr :D grymt pris btw...jag vill att ni meddelar mig om ni vill ha en biljett eller inte. Planen är så att vi delar upp klassen på två föreställningar. Vi måste gemensamt komma fram till två datum och att alla tar med sig 50 kr till skolan snarast.

Med framgång mot utgång!

pussar karolin

ps. glöm inte att vi har som läxa att kunna bossan till vänster i morgon! ds.

Nya bloggen!

Hallå allihopa!
Detta är en blogg för löftadalens danslinje där alla i klassen kan komma in och uppdatera det senaste som hänt i skolan eller så. (Jag va inte superbra på att designa allt så ni får gärna gå in och ändra så det knakar om det!:D) 

HejHopp /Dalia


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0